Spread the love

Venkovní Remus Arena letos nabídne výjimečně kvalitní podívanou. Zlatým hřebem (dokonce v šesti provedeních!) bude exhibice Libora Podmola, mistra světa ve freestylu a trojnásobného účastníka Rally Dakar.

V sobotu i v neděli vždy ve 12, 14 a 16 hodin předvede unikátní salta na svém dakarském stroji! U toho přece nesmíte chybět!

Čtyřicetiletý Libor Podmol je jedním z nejvýraznějších motocyklových závodníků posledních let. Původem motokrosař se proslavil zejména jako freestylový skokan. V roce 2010 se dokonce stal mistrem světa, v roce 2013 vyhrál jako první neamerický jezdec disciplínu StepUP na olympiádě extrémních sportů X Games.

O rok později vymyslel a jako první na světě předvedl extrémně náročný skok Surfer Flip. V roce 2019 Libor Podmol obdržel Medaili za zásluhy z rukou českého prezidenta. A potom se pustil do dakarských maratonů.

Nikdo si však nedokázal představit, že by zkombinoval obě tak vzdálené kategorie. A vy toho můžete být na Prague Car Festivalu svědky. Libor Podmol bude skákat salto na speciálu Husqvarna 450 Rally Replica 2021. Motocykl s motorem o objemu 449,3 cm3 a o výkonu 70 koní dosahuje rychlosti přes 180 km/h. Tentokrát však bude důležitější vynést stroj o váze kolem 160 kg vysoko do vzduchu a po saltu vzad bezpečně dopadnout na doskočiště.

Libor Podmol na této Husqvarně absolvoval Rally Dakar 2021, 2023 a 2024. V Remus Areně však se strojem třikrát těžším, než je Liborova hmotnost vyletí vysoko nad hlavy návštěvníků!

Zdroj: PCF, Tomáš Vaněk

Related Post