Spread the love

Největším nezávislým dealerem automobilů Tatra mimo Českou republiku je už desítky let společnost Offroad Trucks Australia. Nedávno otevřela nového obchodní a servisní střediska nedaleko Perthu.

V pátek 4. října ve Forrestdale nedaleko Perthu zástupci Offroad Trucks Australia v čele s majitelkou Amber Gaden slavnostně otevřeli za účasti řady hostů nové obchodní a servisní středisko s rozlohou přes 20 000 m2. Firma už 25 let prodává na australském trhu i přilehlých teritoriích vozy automobilky Tatra Trucks, přičemž za posledního dva půl roku, kdy v jejím čele Amber Gaden stojí, zdvojnásobila dodávky vozů svým zákazníkům.

Investice do nového obchodního a servisního střediska dosáhly výše 12 milionů australských dolarů, přičemž nový areál zahrnuje například sklady o rozloze 2000 m2, servisní dílny o rozloze 1500 m2 nebo kancelářské a školící prostory o rozloze 600 m2.

Nové obchodní a servisní středisko vzniklo nejen kvůli rostoucím prodejům Offroad Trucks Australia, ale také jako důsledek příchodu nových generací modelových řad Tatra Phoenix a Tatra Force v minulém a tomto roce, pro které australský dealer potřebuje další servisní zázemí a nové kapacity na náhradní díly.

Zásoby dílů pro celou Austrálii

Firma Offroad Trucks Australia je totiž již od dob svého zakladatele Larryho Gilla (a otce Amber Gaden) pověstná velkými zásobami náhradních dílů, aby mohla zákazníkům poskytovat okamžitou servisní podporu kdekoliv na teritoriu Austrálie. Tímto přístupem si vedle kvalit a výkonů dodávaných vozů Tatra zajistila velký okruh stabilních zákazníků. Offroad Trucks Australia prodává vozy Tatra zákazníkům především v oblasti těžařství, stavebnictví nebo záchranným složkám a hasičům a je mimo Českou republiku největším světovým dealerem vozů Tatra.

O významu australského dealera i otevření nového obchodního a servisního střediska svědčí i fakt, že automobilku na akci reprezentoval člen představenstva zodpovědný za výzkum a vývoj Radomír Smolka, který je rovněž pamětníkem začátků spolupráce Tatry a Larryho Gilla a jeho společnosti Offroad Trucks Australia.

„Měl jsem tu čest zúčastnit se otevření nového centra a užít si jedinečné atmosféry plné vzpomínek na milovníka našich vozů Larry Gilla, který v roce 1997 do Austrálie importoval první sklápěč řady T815 a svou pílí, pracovitostí a vizemi se zasloužil o to, že aktuálně je na australském teritoriu v provozu téměř 2000 tatrovek, o něž je více než vzorně postaráno díky obrovskému skladu náhradních dílů a díky vyškoleným mechanikům, včetně těch u klíčových zákazníků. V jeho odkazu a usilovné práci pokračuje dcera Amber Gaden společně s manželem Kristianem, díky kterým se zrodilo i toto nové krásné zázemí,“ řekl Radomír Smolka při slavnostním otevření nového centra ve Forrestdale.

Akce se vedle mnoha tamních věrných zákazníků a uživatelů vozů Tatra zúčastnila i honorární konzulka České republiky v Perthu paní Jitka Smith a rovněž zástupci dalších firem z Česka a Slovenska, které na vozy Tatra dodávají nástavby, jako například Kobit, THT, VS Mont a Ipex. Nechyběli ani zástupci nizozemského partnera DAF, který dodává klíčové komponenty pro modelovou řadu Tatra Phoenix.

Zdroj: Tatra Truck

Related Post