Spread the love

Tesla potvrdila vedoucí postavení v prodejích v Norsku Elektromobily zde mají už 82% podíl na trhu Americká automobilka už tři roky vede norskou EV hitparádu Tesla Model Y (2023) v nejdražším provedení Midnight Cherry Red.

Automobilka Tesla v roce 2023 již třetím rokem udržela první místo v prodejích na norském automobilovém trhu a navzdory pokračujícímu konfliktu s odborovými svazy v severském regionu zvýšila náskok před svými konkurenty.

Norsko směřuje k elektrické budoucnosti Více než čtyři pětiny nových vozů prodaných v Norsku v loňském roce byly poháněny pouze bateriemi, přičemž podíl Tesly na celkovém trhu vzrostl z 12,2 % na 20 %.

Elektrická vozidla tvořila v loňském roce 82,4 % prodejů nových vozidel, což je nárůst ze 79,3 % v roce 2022, uvedla Norská federace OFV.

Konec spalováků v roce 2025

Více než čtyři pětiny nových vozů prodaných v Norsku v loňském roce byly poháněny pouze bateriemi, přičemž podíl Tesly na celkovém trhu vzrostl z 12,2 % na 20 %. Elektrická vozidla tvořila v loňském roce 82,4 % prodejů nových vozidel, což je nárůst ze 79,3 % v roce 2022, uvedla Norská federace OFV. Norsko i nadále pokračuje ve své snaze stát se první zemí, která do roku 2025 ukončí prodeje benzínových a naftových vozů. Také z toho důvodu jsou elektrická vozidla osvobozena od mnoha daní, které jsou uvalovány na konkurenty se spalovacími motory.

Zdroj: elektrickevozy.cz

 

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *