Ilustrační foto
Spread the love

Česká vláda projednávala na středečním zasedání podporu uvažované gigafactory na baterie koncernu Volkswagen. Do tohoto jednání přišla překvapivá informace, že německá automobilka plány na stavbu továrny prozatím ruší.

Česko nabízelo Volkswagenu jako lokalitu pro vybudování závodu letiště v Líních u Plzně. Ve hře bylo také Polsko a Maďarsko.

Ministři dnes očekávali, že je bude na zasedání premiér Petr Fiala (ODS) a ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN) informovat o výsledcích svého pondělního jednání s ředitelem Volkswagenu Oliverem Blumem.

„Pokud Česká republika chce být konkurenceschopná do budoucna, máme mít zájem o to, aby důležité části výroby nebo i vývojová centra byla v České republice,“ řekl vicepremiér a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti).
Překvapivá zpráva z Volkswagenu

„Z koncernu Volkswagen přišla ale kolem poledne zpráva, že firma se plány na výrobu baterií ve  střední Evropě ruší z důvodu nejasné situace na trhu elektromobilů a nutnosti vyčkat na vývoj státních pobídek,“ uvedla ČT 24.

Volkswagen vybíral mezi Polskem, Maďarskem a Líněmi, kde by továrna zaměstnala do 4000 lidí. Její stavbu odmítaly místní aerokluby a piloti využívající záložní armádní plochu, v některých okolních obcích se podepisovaly petice proti stavbě.

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *